Секрети краси Oriflame ефірні масла

Даровані природою натуральні ефірні масла, що володіють стійкими ароматами і цілющими властивостями, - це найбільше, що ви можете подарувати власній шкірі. Разом з експертом марки Oriflameми розповімо про чудових властивостях цього косметичного продукту.

коментар косметолога

Світлана Назарова, косметолог-експерт «Оріфлейм»

«Серед натуральних ефірних масел, використовуваних в складі косметичних засобів, найпопулярнішими є масло троянди, вербени, сандалу і цитрусові. І це - не випадковий вибір парфумерів. Всі ці природні продукти відомі зміцнюють, тонізуючими, омолоджують властивостями. Вони дарують шкірі пружність і сяйво.

Преміальна серія від компанії «Оріфлейм» Essense Coсоздана спеціально для душа і догляду за тілом з ароматних букетів натуральних ефірних масел, і становить дві нові колекції: «Лимон і вербена» і «Роза і Сандал».

Природні масла є цінними інгредієнтами, наприклад, справжнє масло троянди виготовляється виключно з пелюсток цієї прекрасної квітки. Це один з найдорожчих косметичних продуктів, адже для отримання однієї єдиної краплі необхідні десятки бутонів троянд. Крім того, це ефірне масло володіє цілим рядом косметичних, лікувальних і ароматичних властивостей.

Історія і культура різних народів пов'язана з магічним жіночим рослиною - вербеною. Наприклад, кельтські жерці готували з неї напій «любові», вважаючи, що ця трава позбавляє від негативних емоцій, налаштовуючи людини на доброзичливий лад. Будучи найсильнішим природним антиоксидантом, масло вербени заспокоює і тонізує шкіру, надаючи їй сяйво і пружність.

Ефірні масла сандалу і лимона є натуральними антисептиками, заспокоюють і тонізує шкіру, мають яскраво виражені арома-властивостями.

На закінчення хочеться сказати, що використання косметичних засобів з натуральними ефірними маслами не тільки сприятливо впливає на шкіру, але і приносить справжнє задоволення і насолоду »

Топ-5 ефірних масел для краси і здоров'я

Масло №1 - троянда

Шипшина вічнозелений або дамський дарує свій чарівний аромат рожевого масла, яке виробляється шляхом перегонки парою мільйонів найніжніших пелюстків. На зелених передгір'ях Європи, Африки та Азії бутони збирають в досвітні години, коли вони чекають ласкавих дотиків перших променів, готові розпуститися їм назустріч.

Дорогоцінний масло троянди широко використовують в харчовій, фармацевтичній, парфумерної та косметичної промисловості. Особлива, запаморочливий, нота квітки присутній у багатьох модних парфумерних композиціях. Але крім чарівного мистецтва розслаблення і зваблювання, чудова квітка має безліч цілющих властивостей.

Роза - прекрасний антисептик. З давніх-давен витяжки з її пелюсток використовували як антибактеріальний засіб для обробки ран, очищали шкіру, закопували в очі. І сьогодні в будь-якій аптеці знайдеться безліч протизапальних лікарських препаратів, які містять масло троянди.

З давнини жінки знали про те, що крім сексуальної привабливості аромату, масло троянди дарує шкірі пружність і шовковистість, властиві молодості, розгладжує навіть мімічні зморшки.

Компоненти масла оптимізують метаболічні процеси, в результаті епідерміс очищається, поліпшується лимфоток, зникають набряки, знімається втома м'язів і коригується форма.

Масло №2 - сандал

Ще в стародавній Індії сандалове дерево почитали, наділяючи магічними властивостями. Тільки воно було гідно відобразити лик божества, тільки з нього вирізали фігури богів. І вже тоді вміли добувати з його деревини, шляхом перегонки на пару, цінувалося на вагу золота сандалове масло. Воно, перш за все, використовувалося в медицині. Знаючи про його неймовірні антибактеріальних якостях в давнину сандалове масло включали в рецепти безлічі цілющих засобів і навіть до складу для бальзамування.

Чарівний аромат цінувався не менш, тому сандал використовували в якості компонента пахощів. З його допомогою до сих пір роблять духовні переходи під час медитації. І, звичайно, він був і залишається одним з основних елементів найдорожчих і вишуканих композицій, пропонованих відомими парфюмерами.

Косметичні засоби вважають великою честю мати в своєму складі сандалове масло, адже крім бактерицидних властивостей воно захищає від шкідливих впливів зовнішнього середовища, в першу чергу - сонячного випромінювання. Воно прекрасно очищає шкіру, дозволяючи їй насичуватися киснем, і тонізує, повертаючи молодість.

Масло №3 - ромашка

Шляхом парової перегонки марокканську ромашку (Ormenis multicaulis) перетворюють в чудесне зілля для здоров'я і краси шкіри. Енергія африканського сонця, сила пустельного вітру і ніжність дотику океанської хвилі - в ароматі цього чарівного масла.

Навіть незвичайний блакитний відтінок ромашкового масла свідчить про його магічних цілющі властивості. Бісаболол і хамаулен - два речовини, які присутні в ньому в надлишку і мають антибактеріальну, регенеруючу, тонізуючу, знеболюючу дію. Це вони входять до складу найвідоміших гіпоалергенних косметичних і лікарських засобів.

Крім перерахованих властивостей, ромашкове масло може знизити температуру тіла і зняти запалення під час грипу та застуди. У період менструації і клімаксу, жінки можуть з його допомогою забути про неприємні симптоми болю і припливів.

Масло №4 - лимон

Парова перегонка або холодне пресування дозволяють отримати з ароматних плодів чудодійний ефірне масло. Природні летючі аромати - це, насправді, хімічні речовини линалилацетат і лімонен. Найбільш відомі виробники олії лимона - Марокко, Китай і Бразилія. Саме в цих країнах жінки з незапам'ятних часів дбали про свою красу і здоров'я шкіри за допомогою лимонного масла.

Один тільки аромат здатний вплинути на здоров'я і самопочуття: змусити серце битися як годинник, нервову систему забути про стреси і втоми, поліпшити функціональні можливості головного мозку. Будучи природним фітонциди, масло лимона ефективно протистоїть вірусам і бактеріям, і використовується для профілактики грипу, інших ГРВІ, бактеріальних уражень верхніх дихальних шляхів.

Крім антибактеріальної дії, в косметології цінуються відбілюючі властивості лимонного масла, яке усуває надмірну пігментацію, позбавляє шкіру від веснянок, пігментних плям, дарує гарний і рівний відтінок.

Ще один приємний бонус: масло лимона - ефективний засіб проти целюліту. В цьому випадку прекрасно працює правило медиків часів Гіпократа: «Подібне лікують подібним». Від некрасивою «апельсинової кірки» на стегнах, сідницях і плечах жінки успішно позбуваються за допомогою масла лимона.

Масло №5 - вербена

Місячний аромат, що володіє всіма магічними властивостями цього небесного тіла: загадковістю, манкость, силою - таїться в маслі вербени, отриманому парової перегонкою з цілющої рослини Магреба - вербени лимонної.

Воно використовується в альтернативній медицині країн Середземномор'я дуже широко, як потужну протизапальну, заспокійливу, спазмолітичну засіб. Жінки на Півночі Африки та півдні Франції з незапам'ятних часів заварюють її при застуді, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, занепаді сил, болісних менструаціях, клімаксі. Ефірна олія вербени володіє всіма лікувальними властивостями рослини, тільки помноженим у багато разів, а тому однією краплі достатньо, щоб позбутися від болю, втоми і підняти імунітет.

Особливо буде вдячна дотику масла вербени суха, схильна до подразнень шкіра, адже чарівне зілля заспокоїть, пом'якшить і прискорить регенерацію клітин. Нормалізує жировий метаболізм, масло вербени допоможе позбутися від целюліту та зайвого жиру в проблемних зонах вашого тіла, підтягне контур, омолодить і тонізує шкіру.