Масло ши б'юті-лайфхак

Що таке масло ши

У Центральній і Західній Африці ростуть дерева-довгожителі, які плодоносять кілька століть. У них кілька назв: ши, Вітелларія дивовижна, каріте. З насіння їх плодів древнім, що передається від покоління до покоління по жіночій лінії, способом, без застосування хімічних препаратів, добувають олію. Воно вживається:

  • в першу чергу, в їжу і за смаковими властивостями перевершує найкраще вершкове;
  • використовується як лікувальний засіб;
  • входить до складу багатьох старіннихсекретов краси і є основою сучасних косметичних засобів.

Властивості масла ши

Мало ши воістину чарівно, так як володіє різноманітними цінними якостями:

  • оживляє саму суху шкіру і волосся;
  • прекрасно зволожує;
  • прибирає лущення;
  • згладжує нерівності;
  • стимулює виробництво власного еластину і колагену;
  • бореться з ознаками старіння будь-якому віці;
  • має регенеруючі властивості;
  • покращує тургор;
  • позбавляє від розтяжок;
  • дарує шкірі сяйво, красу і здоровий колір;
  • захищає від шкідливого ультрафіолетового випромінювання, будучи ефективним мінеральним екраном;
  • доведені його антиканцерогенні властивості;
  • здавна його використовували як заспокійливий засіб при алергії на укуси комах;
  • африканським немовлятам, шкіру яких з народження змащують маслом ши, не страшні попрілості, незважаючи на високі температури;
  • його цінні властивості незамінні для лікування безлічі шкірних хвороб, наприклад, екземи, дерматитів, псоріазу;
  • протизапальні властивості широко використовуються для лікування різних ран, травм, хронічних захворювань опорно-рухового апарату;
  • масло ши стимулює кровообіг і лімфоток на рівні капілярів;
  • знімає набряки;
  • знеболює.

Склад масла ши

Безцінні властивості масла ши обумовлені його складом:

  • майже половину займають ліпіди;
  • близько третини залишається вуглеводів;
  • майже 10% припадає на частку білків;
  • прекрасний набір вітамінів від А до F;
  • лінолева кислота;
  • арахінова кислота;
  • ліноленова кислота;
  • миристиновая кислота;
  • пальмітинова кислота;
  • олеїнова кислота;
  • стеаринова кислота.

Застосування масла ши в косметології

Масло ши прекрасно засвоюється шкірою людини навіть в чистому вигляді і може входити врецепти краси і молодості. Його використовують в косметології:

  • завдаючи прямо на шкіру обличчя і тіла як екран від сонця і захисного крему проти агресивних температурних впливів;
  • додають в маски для волосся, бальзами, шампуні або використовують самостійно, завдаючи на шкіру голови і волосся по всій довжині;
  • використовують в якості крему для шкіри навколо очей;
  • замість бальзаму для губ;
  • крему для шиї, бюста і всього тіла;
  • прекрасний відлущуючий і пом'якшувальний ефект мають маски з маслом ши для грубої шкіри рук, ліктів, колін і стоп.